Skip links

Sık Sorulan Sorular

Genel Genel
İstasyon İstasyon
Bireysel Bireysel

Elektrikli araçlar, enerjinin verimli kullanımı açısından geleceğin taşımacılığını temsil etmektedir.

Elektrikli Araçlar, içten yanmalı motorlu araçlara oranla %80′e varan enerji tasarrufu sağlarken, doğayı kirletmeyen, gürültü kirliliğine yol açmayan, çevreye duyarlı, sessiz ve ekonomik araçlar olarak karşımıza çıkmaktalar.

Ayrıca sahip oldukları elektrik motorların verdiği tork sayesinde diğer fosil yakıtlı araçlara göre daha güçlü ve dengeli hızlanma sağlanarak daha konforlu sürüş keyfi vermektedir. Elektrikli araçların daha az parçası olması sebebi ile bakımı daha kolay ve bozulma riski daha düşüktür.

Elektrikli otomobil kullanmanın en büyük avantajlarından birisi de evde şarj imkanı olmasıdır.

Elektrikli araba şarj maliyeti bakımından, geleneksel araçlardaki benzin ve mazot tutarına göre yüzde 75’e kadar tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca petrol ürünlerinde ülkelerin dışa bağımlılıklarını azaltarak, sadece kişisel bazda değil ulusal olarak da ekonomiye katkıda bulunmaktadır.

Elektrikli araçlar sadece yakıt tüketimi değil yıllık bakım maliyetleri açısından da oldukça avantajlı konumdadır. Çok daha basit yapıları ile düzenli bakımları (yağ değişimi yoktur, v.s.) oldukça düşüktür. Ayrıca yıllık bazda MTV de en düşük seviyeden ödendiği için ilave bir tasarruf sağlanmaktadır.

Elektrikli taşıtlardaki mevcut lityum-iyon batarya setlerinin 10 yıl veya daha uzun süre kullanılabileceği tahmin edilmektedir. Tüm elektrikli araç üreticileri çok uzun batarya garantileri sunar ve çoğu EA gelişmiş batarya yönetim sistemleri ve soğutma teknolojileri sayesinde hali hazırda mükemmel performans göstermektedir. Aracın markasına göre ömür değişkenlik gösterebilir.

Bataryanızı ev veya işyerinize kuracağınız özel şarj üniteleri (bkz. Çözümler) ile şarj edebileceğiniz gibi halka açık alanlara Solarsarj tarafından kurulmuş olan istasyonlarla da şarj edebilirsiniz.

Araçların içerisinde hangi akım/güç seviyesinden şarj edilebileceğini belirleyen üniteler bulunmaktadır. Elektrikli aracı şarj istasyonuna bağladığınızda karşılıklı iletişime geçerek hangi akım/güç seviyesi verilebileceği anlaşılmakta ve istasyon o seviyeden şarjlanmayı başlatmaktadır. Şarj modları, şarjlanma şekilleri ve ilave teknik bilgiler için lütfen tıklayınız.

AC şarj istasyonu aracın dahili şarj cihazına AC (Alternatif Akım) sağlayarak bataryayı şarj eder. DC (Doğru Akım) teknolojisi ise şebekeden gelen AC kaynağını DC’ye dönüştürerek doğrudan araç bataryasına güç sağlar. Fosil yakıtlı araçlarda olduğu gibi kullanım alışkanlıklarınız, yakıt istasyonu konumu, ivmelenme ve hız tercihlerinize göre enerji ihtiyacı, dolayısıyla şarjlanma süreleri farklılık gösterecektir.

Solarşarj uygulaması ile
Araç bilgileri cebimde